У Могилів-Подільському районі працівники ДАІ зупинили «шістку»,водій якої у багажнику віз штик-ніж від карабіна «Мосіна».

Як розповів начальник Могилів-Подільського міського відділення міліції ЮрійДубецький, працівники Державтоінспекції під час несення служби по наглядуза дорожнім рухом на блокпосту у селі Немія зупинили автомобіль«ВАЗ-2106». У багажнику автівки, власником якої є 28-річний житель одного з сіл району, інспектори міліції виявили холодну зброю – штик-ніж відкарабіна «Мосіна».

Власник зупиненої автівки пояснив, що виявлений міліціонерами штик вінпозичив у товариша, та віз додому, щоб заколоти свиню. Де насправдічоловік взяв зброю, яка за усіма ознаками є холодною, і навіщо зберігав,з’ясує слідство.

Вилучена зброя направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовимиприпасами або вибуховими речовинами). За носіння, виготовлення, ремонтабо збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї безпередбаченого законом дозволу передбачено покарання до 3-х роківпозбавлення волі.

Вінницька міліція продовжує вживати посилені заходи для того, щобвінничани та мешканці області почували себе у безпеці. На території областіпрацюють блок-пости по контролю за транспортними засобами з метоюунеможливлення перевезення зброї, вибухівки чи інших небезпечнихпредметів.

Нагадуємо, громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть своюнезареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальноївідповідальності.

 

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області

Share:

Залишити відповідь