Працівники міліції Вінниччини затримали двох зловмисників, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні пограбування. Вдершись у будинок літнього пенсіонера, двоє зловмисників викрали в старенького мобільний телефон, 800 гривень та автомобіль «Славута».

До Тиврівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від сільського голови села Яришівка про те, що двоє невідомих викрали автомобіль 85-річного місцевого пенсіонера.

Виїхавши на місце події, працівники міліції з’ясували, що зловмисники не лише незаконно заволоділи транспортним засобом старенького, а й вдерлись в його будинок та, погрожуючи розправою, забрали в літнього чоловіка мобільний телефон, 800 гривень та продукти харчування.

Як розповів начальник УМВС України у Вінницькій області Ігор Моренець, для затримання зловмисників, які пересувались на викраденому автомобілі, на території Вінниччини було введено план «Перехоплення» та орієнтовано особовий склад райвідділів міліції та Державтоінспекції.

На стаціонарному посту ДПС «Немирів» системою відеоконтролю «Рубіж» було зафіксовано рух викраденої автівки, однак за межі району автомобіль не виїжджав. Припущення немирівських оперативників про те, що «Славута» перебуває на території району, знайшли своє підтвердження – автомобіль виявили у селі Кароліна.

Влаштувавши засідку, працівники карного розшуку Немирівського райвідділу міліції спільно з Державтоінспекторами затримали одного зі зловмисників.

Ним виявився 23-річний мешканець Немирівського району, який вже мав кримінальний досвід та лише півроку тому звільнився з місць позбавлення волі.

Незабаром в ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку обласної міліції спільно з тиврівськими правоохоронцями встановили місцезнаходження другого грабіжника та затримали його у Вінниці.

Для 31-річного затриманого уродженця Львівської області це також не перше кримінальне правопорушення. Чоловік раніше судимий за скоєння майнових злочинів.

За даними фактами відкрито два кримінальних провадження відповідно до ч.2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло). Правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі. Триває слідство.

Наразі працівники міліції перевіряють їх на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Вінниччини. Підозрювані затримані в процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області

Share:

Залишити відповідь