За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, житель Томашпільського району намагався уникнути відповідальності та запропонував інспекторам ДАІ грошову винагороду у розмірі 2050 грн.

У Тульчинському районі працівники Державтоінспекції зупинили автомобіль «Опель», під керуванням 29 річного мешканця Томашпільського району, який порушив правила дорожнього руху. Під час спілкуванні з водієм інспектори відчули різкий запах алкоголю від керманича. Для встановлення факту вживання алкоголю, водію запропонували пройти освідування за допомогою алкотестера «Драгер». Результат алкотестера підтвердив підозру вартових доріг, в організмі водія містилось 1.78 промілле алкоголю, що майже у 8 разів перевищує встановлену норму.

Наступного дня горе-керманич вирушив до відділення Державтоінспекції, щоб вирішити питання по уникненню адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. У відділенні ДАІ водій пропонував інспекторам неправомірну винагороду у розмірі 2050 грн. за не притягнення до відповідальності.

Даний факт працівниками ДАІ спільно з співробітниками відділу внутрішньої безпеки УМВС в області було задокументовано та викликали на місце події слідчо-оперативну групу міліції.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Share:

Залишити відповідь