Вінницький громадський транспорт дообладнують відеореєстраторами. На сьогодні повністю закуплено обладнання для муніципальних автобусів та тролейбусів, з часом їх встановлять і в трамваях. 234 маршрутки (з 264) також вже обладнали відеореєстраторами.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

В зв’язку з напруженою ситуацією в країні та проявами тероризму в інших містах держави у Вінниці пришвидшують роботи з обладнання громадського транспорту відеореєстраторами. Запис, який робить обладнання, зможуть в разі необхідності використовувати працівники правоохоронних органів.

В минулому році КП «Вінницька транспортна компанія» придбала перші десять відеореєстраторів, коли навесні сталося кілька випадків обстрілів міського транспорту з пневматичної та травматичної зброї. Ними обладнали транспорт кількох маршрутів, щоб подивитись, наскільки це ефективно. Тоді завдяки зйомці вдалося розкрити один із злочинів. В результаті вирішили, що необхідно продовжувати цю роботу.

Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк каже, що на сьогодні вже закуплено відеореєстратори фактично на усі тролейбуси та автобуси.

«Роботи по встановленню відеореєстраторів у громадському транспорті тривають. Ми закупили устаткування фактично вже для усіх тролейбусів та автобусів, але сам технологічний процес їх монтування займе деякий час. Також ми плануємо обладнати відеореєстраторами і трамваї, однак по трамваях роботи тільки розпочали», говорить М. Форманюк.

Встановити подібне устаткування було запропоновано і приватним перевізникам Вінниці. Вони сприйняли цю пропозицію з розумінням, адже відеореєстратори стануть в нагоді при розкритті злочинів чи ДТП. До того ж, відеореєстратори, які встановлюються в транспорті, мають двосторонню зйомку, тобто знімають і салон, і те, що відбувається назовні. Обладнання у маршрутках встановлюється з січня, і на сьогодні майже 90 % усіх вінницьких маршруток ними укомплектовані. Найближчим часом приватні перевізники планують повністю дообладнати весь транспорт, який обслуговує міські маршрути.

Share:

Залишити відповідь