Сьогодні, 17 грудня, відбулася сесія Вінницької обласної ради, на якій затвердили бюджет області. Загальний обсяг доходів на наступний рік визначили в сумі 4 мільярди 242 мільйони гривень, видатків –  4 мільярди 238 мільйонів. 2 мільйони депутати виділили на фінансування міжнародного фестивалю «OPERAFEST TULCHYN» в Палаці Потоцьких. 

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський доповів про основні показники бюджету та зазначив, що проєкт враховує мінімальну заробітну плату в розмірі 4 723 грн.

Дохідна частина обласного бюджету становить понад 4 мільярди 242 мільйони гривень. Видаткова частина –  4 мільярди 238 мільйони гривень.

Прогнози доходів фонду обласного бюджету на 2020 рік визначили в сумі понад 1 мільярд гривень, що на 15,6% більше порівняно з очікуваними надходженнями за 2019 рік.

Серед джерел надходжень до бюджету:

  • податок на доходи фізичних осіб – 86% усіх доходів;

  • податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки – 10%;

  • надходження рентної плати;

  • плата за ліцензії на право оптової та роздрібної  торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;

  • надходження від орендної плати.

Директор департаменту фінансів зазначив, що у 2020 році 27 обласних медичних закладів передадуть під пряме фінансування з Міністерства охорони здоров’я України. Через це додаткова освітня та медична дотації зменшились на 307 мільйонів гривень, а державна субвенція соціального захисту – на 5 мільярдів гривень.

Під час розподілу залишку та понадпланових надходжень за 2019 рік депутати вирішили збільшити фінансування Конкурсу проєктів розвитку територіальних громад області, інвестування житлового будівництва та програми «Питна вода».

Збільшення бюджету для Департаменту будівництва, містобудування та архітектури на 2020 рік передбачено за рахунок зменшення призначень Департаменту соціальної та молодіжної політики.

Фінансування заходів із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків зменшили на суму 500 тисяч гривень, на утримання Вінницького обласного молодіжного центру “Квадрат” на 800 тисяч гривень, на виконання програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді – на 400 тисяч гривень, на утримання Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Обрій” на 500 тисяч гривень.

Депутати 59 голосами з 67 присутніх підтримали обласний бюджет на 2020 рік.

Джерело: Vinbazar.com

Share:

Залишити відповідь