• На заняття не ходили, а на іспит за правами прийшли.
  • Чим закінчитьсячергова афера з учнями-примарами?

До вінницького Регіонального сервісного центру звернулися кандидати у водії з вінницької автошколи Всеукраїнської спілки автомобілістів. Але учні виявились примарами та з’ясувалось, що вони не вчились в автошколі.

— Адміністрація автошколи Союзу автомобілістом, за попередньою змовою групи осіб, заздалегідь усвідомлюючи свої злочинні наміри, в відсутності акредитації та права на здійснення підготовки / перепідготовки водіїв, протягом 5 місяців набирала учнів, з яких отримували оплату та проводилися, нібито, «курси». По закінченню, з метою завершення злочинних намірів, заступник директора навчальної організації проводив випускний, внутрішньо-шкільний іспит, і бажав усім щасливої ​​дороги. Заступник директора не видав при цьому документа про закінчення, — розповідає голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас.

В таку схему потрапило кілька навчальних груп, з загальною кількістю близько 100 осіб.

За фактами вінницьких Регіональних сервісних центрів МВС проводяться оперативні перевірки і формуються документи для передачі правоохоронним органам.

Вінницька автошкола була примусова позбавлена ​​акредитації

У серпні 2019 року вінницька автошкола була примусова позбавлена ​​акредитації за «продаж» свідчень.

Тоді екзаменатор сервісного центру МВС зловив представників вінницької автошколи на тому, що вони вказували неправду в документах. У документах було написано, що деякі учні відвідували заняття в автошколі, хоча насправді учнів там не було. Врешті, ці учні прийшли складати іспит…

Слідчі відкрили кримінальне провадження за цим фактом. Як виявилось, представники автошколи надали сертифікат і допустили до іспиту учня, який рахувався в списках, але вивчення теоретичного курсу фактично не відвідував. У журналі відвідування навпроти його прізвища стоять відмітки про його відсутність на заняттях.

Відповідно до нормативних документів допустити до іспиту людину, яка не пройшла повний курс теоретичного навчання, категорично заборонено.

Кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України щодо посадових осіб автошколи триває. За підроблення документів, печаток, штампів та бланків чи використання підроблених документів загрожує до двох років обмеження волі. Вилучена документація буде направлена на експертизу. Поліція перевірить наявність аналогічних фактів у роботі автошколи.

Джерело: 20minut.ua

Share:

Залишити відповідь