5 вересня близько 1 години ночі на перехресті вулиці Келецької та проспекту Космонавтів сталося потрійне ДТП за участі автомобілів Mazda 6, BMW та Fiat. Внаслідок аварії постраждали троє чоловіків: водій BMW та двоє пішоходів.

Одна з автівок зачепила світлофор, розташований на перехресті. Споруда нині лежить на асфальті в неробочому стані неподалік пішохідного переходу.

Як повідомили журналісту Вінниця.info у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області, 38-річний водій автомобіля Mazda 6 не впорався з керуванням, внаслідок чого його виносить на острівець безпеки між трамвайними коліями. Поки водій та пасажир автівки разом з перехожими намагалися зіштовхнути авто на проїжджу частину, в них врізався автомобіль BMW. Після цього BMW за інерцією винесло на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення за автомобілем Fiat.

«Водій автомобіля Mazda 6, 38-річний вінничанин, не впорався з керуванням і на перехресті вулиці Келецької та проспекту Космонавтів виїжджає на острівець безпеки в районі трамвайних колій. Водій з пасажиром «Мазди» виходять для того, щоб зіштовхнути автомобіль на проїжджу частину. В цей час перехожі також вирішують допомогти. Тим часом, 41-річний водій BMW, житель Козятинського району, їхав зі сторони проспекту Юності по лівій смузі проїжджої частини Келецької. Він допускає зіткнення з «Маздою». Попередньо, на «Мазді» не була включена аварійна сигналізація, тому невідомо, бачив водій BMW авто чи ні. І після того BMW здійснює вторинне зіткнення з автомобілем Fiat, який рухався назустріч. Внаслідок цього постраждали водій BMW та двоє чоловіків, які допомагали зіштовхнути авто з острівця безпеки. Обидва ‒ вінничани. Один з них ‒ 1977-го року народження, інший ‒ 2001 року», ‒ повідомив інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Вадим Кобзар.

За фактом автопригоди слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Share:

Залишити відповідь