Автомобільні килимки не менш важливий аксесуар, ніж домкрат, який завжди потрібно возити з собою https://lido.ua/ua/domkrati-7108, але він у багажнику. Вони не лише створюють комфорт у салоні, а й захищають підлогу машини від бруду, вологи, пилюки, корозії, гниття. Проте, збираючи все це на собі, вони легко можуть стати причиною подразнення та, навіть, захворювання дихальних шляхів. Тому їм необхідний догляд.

Найпростіші способи догляду

Один з найменш енерго- та часовитратних методів чистки килимків для авто – довірити справу клінінговому автосервісу. Але це дорого та виникають ситуації, коли зробити чистку треба негайно. Наприклад, після подорожі всією родиною, коли по салону розсипані крихти печива або їжі, розлиті напої. Або після перевезення домашніх тварин, після яких залишається шерсть.

З повсякденними нескладними забрудненнями такого типу допоможе впоратись якісний пилосос для авто https://lido.ua/pilososi-7348. Його можна використати як для сухого, так і для вологого прибирання – від снігу, розлитого напою і іншого.

Але, якщо ви плануєте впоратись власноруч, радимо ознайомитись з продовженням нашої статті.

Способи миття килимків для авто

В середньому самостійне чищення килимків займає від 30 хв. до 1 години. Деякі види килимків можна прати в пральній машинці. В решті випадків можна скористатись професійними засобами, або власноруч приготувати розчин для чищення.

Для самостійного приготування розчину влийте в гарячу воду ¼ склянки оцту та столову ложку мийного засобу, який не містить відбілюючих компонентів.

Після цього професійний мийний засіб або самостійно зроблений розчин розподіліть по поверхні килимка так, щоб килим не був занадто вологим. Втріть засіб круговими рухами, почекайте 20 хвилин та видаліть надлишки вологи сухою ганчіркою або губкою. Для повного висихання килимків розстеліть їх в машині та лишіть так на день з відкритими вікнами.

Виведення плям

Плями з килимків для авто видаляються перед початком миття килимків. Для видалення використовують спеціальні засоби для чищення обшивки салону або також можна скористатись народними методами.

Дієвий проти плям білий оцет. Для чищення змочіть у ньому м’яку тканину та промокніть нею пляму. Після цього видаліть надлишки вологи сухою серветкою або тканиною.

Також відмінно видаляє плями 3%-ий перекис водню. Але його активний склад призводить до вицвітання деяких матеріалів. Тому перед початком виведення плям спробуйте крапнути пару крапель перекису на непомітну ділянку. Якщо на матеріал це ніяк не вплине, сміло беріться до роботи.

 

Лайфхаки на допомогу

Для особливо стійких і в’їдливих плям також існують методи виведення:

  • стійкі плями виводить засіб для чищення вікон;
  • пляму від фарби можна звести за допомогою спрею для волосся;
  • плями від мастил можна замаскувати тонким шаром фарби;
  • плями від продуктів із вмістом алкоголю краще виводи одразу і ретельно промити після цього автокилимок звичайною водою.

Процес самостійного чищення килимків для авто займає зовсім небагато часу. Але варто робити це не менше, ніж раз на пів року.

Share:

Залишити відповідь