На Вінниччині у 2021 році планують влаштувати фестиваль електронної музики. Місцем проведення заходу обрали Іллінецький кратер, де 400 мільйонів років тому впав метеорит. Тематику фестивалю пов’яжуть з космосом.

Про це 1 лютого під час прес-конференції розповіла керівниця управління культури та мистецтв ОДА Ольга Дернова.

«Наша область має найбільше з-поміж інших областей унікальних історичних місць. Понад 6 тисяч. Завітавши до нашої області, є що відвідати, є що подивитись. В нас є унікальний кратер в Іллінецькому районі. І саме там, у 2021 році, якщо нам не завадить карантин, плануємо зробити сучасний фестиваль електронної музики.

Тематику ми «пов’яжемо», відповідно, з космосом. Думаю, що візуальні інсталяції і фотозони, ефекти і сам зміст фестивалю – додасть колориту до цього місця. Наша мета – привернення уваги туристів і взагалі жителів нашої області. Хочемо нагадати, що таке унікальне місце є на території Вінниччини», – каже Ольга Дернова.

З висоти місце, де впав метеорит, нагадує поверхню Місяця, або Марсу. Він утворився 400 мільйонів років тому між двома районами Вінницької області після падіння гігантського метеорита. Вирва розтягнулася на сім кілометрів. Космічне тіло досі під 800-метровим шаром землі. І таїть в собі чимало таємниць.

У Штатах їх шматочки продають за сотні доларів, а місцеві жителі використовують в якості будівельного матеріалу і пропонують пожити у збудованих будинках.

Share:

Залишити відповідь