8 серпня у Вінниці сталася ДТП по вулиці Стрілецькій. Під час оформлення аварії, порушник хотів підкупити патрульних поліцейських. За 400 доларів США він пропонував не складати на нього адмінматеріалів. Для документування цього злочину патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Під час спілкування з водієм Volkswagen, який став винуватцем автопригоди, патрульні помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Результат алкотестера виявився позитивним – рівень алкоголю в організмі чоловіка становив 2,67 проміле, що в 13 разів перевищує допустиму норму.

Під час оформлення ДТП водій неодноразово пропонував поліцейським неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США. За цим фактом слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання – до 4 років позбавлення волі.

На 39-річного водія Volkswagen поліцейські склали адмінматеріали за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, ч. 1 ст. 126 (за те, що не пред’явив свідоцтва про реєстрацію автомобіля), ст. 124 (вчинення ДТП) та ст. 130 (керування автомобілем у стані сп’яніння).

Share:

Залишити відповідь