З 1 листопада вулицю Батозьку перекриють для руху транспорту. Відрізок від вулиці академіка Янгеля до Залізничного вокзалу. Планують провести комплексні роботи з оновлення та запустити тролейбус. 

Ремонт вулиці, що пролягає біля нового Епіцентру анонсували ще на початку 2021 року. За задумом, на ній оновлять трамвайні колії, які вмонтують в спеціаліні бетонні плити, як це раніше зробили на Соборній та Замостянській. Оновлять дорожнє покриття, але розширювати проїжджу частину не планують. Проте облаштують велодоріжки та зупинки громадського транспорту із підвищеною платформою. Висадять молоді дерева.

“Ширина проїзної частини залишиться без змін – у кожному напрямку передбачається одна смуга руху автотранспорту з розширення до двох смуг перед перехрестями. Трамвайні колії залишаються посередині вулиці з можливістю руху автомобілів. Вулиця отримає нове освітлення. Крім ліхтарів опори нестимуть контактну мережу трамваю з можливістю прокладання тролейбусної контактної мережі, а лінії електропередач та зв’язку будуть заховані під землю”, – зазначали в лютому у Агенції просторового розвитку Вінницької міської ради.

Згідно тендеру вартість реконструкції 175 мільйонів гривень. Підрядником визначено компанію Будівельно-монтажна фірма “Еталон Буд”. Роботи триватимуть до кінця 2022 року.

Наприкінці жовтня на перехрестях почали встановлювати вказівні знаки, які сповіщають водіїв про перекриття Батозької.

Джерело: Vinbazar.com

Share:

Залишити відповідь