В ніч на 28 листопада на перехресті вулиць Максимовича та Хмельницьке шосе патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) помітили автомобіль ВАЗ-2105, який порушував ПДР. Крім того, автівка мала пошкодження, що, ймовірно, означало її причетність до ДТП. Порушнику подали сигнал про зупинку. Водій натомість став тікати, тому поліцейські розпочали переслідування. На вулиці Келецькій автомобіль заблокували.

За кермом легковика був 16-річний хлопець. Посвідчення водія він, звісно, не отримував. Крім того, патрульні помітили в порушника ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка на спецприладі Drager показала, що в його організмі 1,65 проміле алкоголю, що у 8 разів перевищує допустиму норму.

На неповнолітнього водія автомобіля ВАЗ-2105 патрульні склали 5 протоколів: за ст. 130 (Керування автомобілем в стані сп’яніння), за ст. 122-2 (Незупинка на вимогу поліцейських), за ч. 2 ст. 126 (За те, що сів за кермо, не маючи права керування), за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожньої розмітки) та за ч. 5 ст. 121 (За те, що не був пристебнутий ременем безпеки) КУпАП. Матеріали передадуть до суду. Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.

Share:

Залишити відповідь