Якщо ви не супергерой, який літає над дорогою, а звичайна людина, що сідає до своєї автівки кожного дня, то рано чи пізно ви можете потрапити у ДТП. Причиною цього може бути неуважність — ваша чи іншого водія, порушення правил дорожнього руху, або взагалі несприятливий збіг обставин. І навіть якщо все обійшлося і ніхто не постраждав, результат все одно буде неприємний: пошкоджена автівка. А це змарнований час, нерви та гроші.

Чи можна уникнути ДТП? Навряд чи. Можна звести вірогідність його виникнення до мінімуму, дотримуючись правил та поважаючи інших учасників дорожнього руху, але не все, на жаль, залежить тільки від вас. Тому оптимальніше буде придумати, як зменшити кількість та важкість пошкоджень автівки після. На щастя, автоконструктори попіклувались про це замість вас і створили антигравійну плівку на авто.

Вона являє собою міцний багатошаровий матеріал з поліуретану або вінілу, який призначений для обклеювання авто плівкою цілком або окремих — вразливих — областей його кузова. Попередньо розроблена для захисту військової техніки від піску у пустелі, ця плівка дуже скоро почала використовуватись у сфері автомобільного детейлінгу. А все через унікальні властивості поліуретану, який здатний розтягуватись та розсіювати силу удару по всій своїй поверхні і при цьому залишатись цілим та неушкодженим.

Обклеювання авто в плівку дозволяє захистити його кузов від дрібних пошкоджень, які утворюються в результаті потрапляння піску, камінців, гравію, гілок дерев, агресивної хімії на лакофарбове покриття. Без плівки наслідки такого потрапляння можна прибрати лише поліруванням, а у деяких важких випадках взагалі повним перефарбовуванням автомобіля. Погодьтесь, що це доволі дороге задоволення.

Також обклеювання авто антигравійною плівкою дозволяє попередити утворення іржі та корозії, знову таки завдяки властивостям поліуретана, який відштовхує воду. Також він не затримує сонячне проміння, а тому після демонтажу плівки всі області автомобіля залишаються однакового кольору. Не страшні йому і сліди від комах, пташиний послід, реагенти на дорогах взимку та інший несприятливий вплив оточуючого середовища.

Але зупинимось на ДТП.

Як ми вже казали вище, поліуретан — матеріал міцний, і чим більша його товщина, тим краще він захищає. Так, плівка товщиною 160-200 мкм здатна захистити ЛФП кузова від дрібних пошкоджень, які ми перераховували вище. Товщина в 400-600 мкм допоможе кузову вистояти при зіткненнях з іншим автомобілем, ударах на парковці, наїздах на бордюри та необережному в’їзді у поворот. Наголосимо, що це стосується саме подряпин, а не вм’ятин, але і такий захист авто антигравійною плівкою вже суттєво збереже ваші заощадження.

Тож підсумуємо. Яким би досвідченим водієм ви не були, вам навряд чи вдасться уникнути ДТП. Але ви можете уникнути більшості пошкоджень завдяки захисту авто плівкою. При виборі плівки слід орієнтуватись на її склад (вініл чи поліуретан), товщину (чим товща плівка, тим надійніше захист), область обклеювання (весь автомобіль або лише його найвразливіші частини), а також на виробника.

Share:

Залишити відповідь