Написати курсову на «відмінно» неможливо, якщо не відобразити у вступі, які методи дослідження використовувалися у роботі. Однак, як не загубитися у всьому різноманітті дослідних методів і вибрати потрібні? Це дійсно непросто і багато студентів «сипляться» якраз на цій частині письмової роботи, хоча й інші вимоги, які висуваються до письмових робіт такого типу викликають багато питань. Щодо методів, то тут варто відзначити, що під ними варто розуміти способи отримання знань та навичок, а також розширення теоретичної бази. Саме вони допомагають студенту емпіричним шляхом дійти висновків або довести тези, отримані в курсовій.

У науці існує величезна кількість методів. Не всі з них варто застосовувати під час написання курсової. Вибір методології наукового дослідження в курсовій роботі безпосередньо буде залежати від формулювання цілей та завдань. Наприклад, виконуючи курсову роботу з фізики, може знадобитись специфічний метод фізичного моделювання. А ось для підготовки робіт, пов’язаних з біологією, може бути доречним метод біоіндикації.

У науці розрізняють загальнонаукові та спеціальні методи дослідження. Якщо перші підходять для будь-якої науки, то другі – тільки для конкретних сфер, де можна застосовувати лише вузькі методи дослідження та принципи пізнання.

Також методи можна поділяти на дві категорії:

  • Теоретичні методи дослідження. З ними автор робить докладний аналіз фактів, розкриває закономірності, робить уявні моделі, використовує гіпотези.
  • Практичні (емпіричні) методи дослідження. З їх допомогою автор фіксує та описує факти явища, а також знаходить зв’язок між ними.

До теоретичних методів відносяться: абстрагування; аналогія; індукція; класифікація; узагальнення; порівняльний аналіз; синтез (об’єднання); вивчення та аналіз літератури.

Практичні методи: експеримент; спостереження; розрахунки та вимірювання; моделювання; бесіда чи інтерв’ю; опитування; опис; суцільна вибірка. Кожен із них має свої особливості та умови застосування. Розібратися у них доволі важко й на це потрібно багато часу. Для людей, яким це не цікаво і які не хочуть гаяти свій час, краще за все буде звернутися до «Інформ-Сервіс» та замовити курсову роботу в цій компанії. Замовити курсову роботу саме в ній варто з наступних причин:

  • вона пропонує кращі ціни на ринку інформаційних послуг;
  • її автори є справжніми професіоналами, які гарантують високу якість написання роботи. Всі курсові, які пишуться ними є унікальними, не містять плагіату, мають наукову новизну тощо ;
  • курсові виконуються в обумовлений строк тощо.
Share:

Залишити відповідь