Такий елемент, як пневмопідвіска, є незмінною частиною цілого ряду сучасних автомобілів. Причому зустрічається цей вузол у конструкції транспортних засобів різного цільового призначення. Це може бути як позашляховик з високою прохідністю, так і вантажний автомобіль, що відноситься до спецтехніки. Єдиною умовою є сучасність конструкції.

Основним завданням пневмопідвіски є регулювання висоти кліренсу. Дорожній просвіт важливий для машин, які пересуваються пересіченою місцевістю. Якщо ви шукаєте, де знайти ремкомплекти для авто з пневомодвескою, зв’яжіться з представниками Repairkit. А ми розповімо, у чому полягають основні переваги цього вузла  для позашляховиків.

Особливості експлуатації авто з пневмопідвіскою

Авто з пневмопідвіскою має чимало переваг у процесі експлуатації. Серед них:

  • значне покращення керованості незалежно від погодних умов;
  • можливість налаштовувати жорсткість, виходячи з особливостей дорожнього покриття;
  • підвищення вантажопідйомності автомобіля (при використанні спеціальних ремкомплектів);
  • легкість налаштування дорожнього просвіту (порівняно із заміною пружин);
  • помітне підвищення стійкості транспортного засобу.

Корисність пневмопідвіски обумовлена ​​ її конструкцією. До неї входять: компресор, ресивер, блок керування, пневмоподшки. Особливо важливими є останні. Регулюючи тиск у них, можна керувати ходовими якостями авто (змінювати кліренс та жорсткість).

Чому пневмодвеска потрібна в конструкції позашляховика

Очевидно, що позашляховики використовуються для їзди в складних умовах. Неоднорідність дорожнього покриття, перетнута місцевість – все це вимагає від водія досвіду, а від авто певних технічних характеристик. Причому останні можуть відрізнятися залежно від ситуації. Тому можливість регулювати кліренс та жорсткість, характерна для пневмопідвіски, є життєво необхідною якістю для позашляховика.

Які ремкомплекти потрібні для пневмопідвіски

Для ремонту авто з пневмопідвіскою будуть потрібні різні ремкомплекти. Як правило, йдеться про набори для компресорів. Однак можуть бути необхідні інші деталі. Серед них: силікагель, корпуси осушувача, клапани скидання та багато іншого. На щастя, все це можна знайти за дуже приємними цінами у каталозі компанії Repairkit.

Share:

Залишити відповідь