ДАІшники затримали 72-річного вінничанина,який на пішохідному переході на вулиці Соборній збив пенсіонера тавтік з місця пригодиПротягом кількох години правопорушник, якийзнаходився в стані алкогольного сп’яніння, був встановлений задопомогою свідків. Його автомобіль з пошкодженнями, характернимидля ДТП поміщений на арештмайданчик.

пів дев’ятої години вечора до міліції надійшло повідомлення про те,що в центрі міста Вінниці водій автомобіля «Volkswagen Passat» скоїв наїздна літнього чоловіка, який перетинав проїзну частину дороги по пішохідномупереходу, та втік з місця аварії.

З переломом гомілки 75-річний потерпілий каретою швидкої допомого бувдоставлений до травматологічного відділення лікарні.

Свідки автопригоди запам’ятали номерний знак автомобіля, і за кількагодини працівники міліції затримати водія-правопорушника. Ним виявився72-річний місцевий житель. Його автомобіль «Volkswagen Passat» зушкодженнями характерними для ДТП стояв у дворі багатоповерхівки замісцем проживання. Чоловік підтвердив, що проїжджав вулицею, де сталасьаварія, але причетність до неї – заперечував. Спілкуючись зправопорушником правоохоронці помітили, що він знаходиться внетверезому стані. Підозри міліціонерів підтвердилися під час медичногоосвідування. У крові підозрюваного вміст алкоголю становив 1,1 проміле.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінальногокодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху абоексплуатації транспорту особами, якої керують транспортними засобами). Затаке правопорушення передбачено максимальне покарання у виглядіобмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керуватитранспортними засобами на такий самий строк.

Наразі призначено ряд експертиз, за результатами яких буде встановлено,чи причетний літній чоловік до аварії. Проводиться досудове розслідування.

 

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області

Share:

Залишити відповідь