За 10 місяців поточного року на території області зареєстровано 2041 дорожньо-транспортна пригода, в якій 122 людини загинули та 436 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Як зазначив начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко, основними причинами автопригод є порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил проїзду перехресть та керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

З метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, причинами яких є перевищення безпечної швидкості руху, працівники ДАІ розробили спеціальну «дорожню карту» для водіїв. На дорогах державного значення інспектори ДПС водіям, які рухались в напрямку Житомира та Києва вручали «дорожні карти» з зазначенням 6 населених пунктів Вінницької області через, які пролягає автодорога та попереджали водіїв про дотримання швидкісного режиму в населених пунктах.

Безпечною швидкістю руху в населеному пункті вважається швидкість до 60км/год. Дотримуючись її, водій встигає зорієнтуватися у будь-якій дорожній ситуації, загальмувати. Це повинні пам’ятати як водії, так і пасажири. Останнім, щоб уберегти своє здоров’я та життя, потрібно стримувати водіїв — любителів швидкої їзди, нагадуючи їм про наслідки.

 

СПР УДАІ УМВС України

у Вінницькій області

Share:

Залишити відповідь