Працівники Калинівського райвідділу міліції затримали винуватця дорожньо-транспортної пригоди, у якій постраждали троє людей. Як з’ясувалось, міліціонери розкрили не лише автопригоду, а й незаконне заволодіння автотранспортом.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Дорожньо-транспортна пригода за участю двох мікроавтобусів сталась 9 січня на автодорозі Житомир-Могилів-Подільський при в’їзді в село Корделівка Калинівського району. Водій «Мерседес Спрінтер», покинувши автомобіль, з місця аварії зник.

Працівники міліції встановили, що «Мерседес» незадовго до аварії був викрадений з території одного з калинівських підприємств.

Декілька днів знадобилось правоохоронцям, щоб встановити та затримати підозрюваного. Ним виявився 31-річний житель одного з сіл району.

Зі слів затриманого стало відомо, що працюючи різноробочим у 38-річного підприємця, він мав доступ до ключів від автомобіля, тож скористався чужим авто, аби поїхати в сусіднє село. В дорозі він потрапив в автопригоду та, злякавшись відповідальності, втік.

За фактом викрадення автомобіля відкрито кримінальне провадження за ч.1ст 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, що карається позбавленням волі на строк до 5 років. Правопорушнику доведеться також відповідати за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину. Триває розслідування.

Share:

Залишити відповідь