Ви вже помічали таки автівки на дорозі. Їх просто неможливо не помітити. Бо габаритні вогні зі світлодіодами видно на більшій відстані, ніж звичайні. Що ж, весна − це найкращий час для того, щоб замислитись про заміну. Тим більше, що зараз такі фари коштують значно дешевше ніж минулого року. Ось вам перелік вагомих причин − чому варто перейти на світлодіоди у задніх ліхтарях вантажівки прямо зараз. 

Реальна економія

Так, це стало реальністю. Справді, задні ліхтарі зі стрічками LED зараз коштують навіть дешевше, ніж оригінальні ліхтарі. За пару вам доведеться заплатити трохи більше тисячі гривень. Якщо ви оберете економний варіант. Звичайно, що верхня межа нічим не обмежена. Можна взяти й за тисячу доларів, якщо забажаєте. Хороша новина в тому, що тепер будь-який водій може дозволити собі заміну. 

По-друге, світлодіоди споживають значно менше електроенергії, ніж галогенні лампи або ж звичайні лампи накалювання. До десяти раз менше при тому, що світловий потік вони дають сильніший. Ви чудово розумієте, що в автівці немає іншого джерела електроенергії, крім генератора. Тобто, за кожен ват вам доводиться платити. Дизельне пальне − це головна стаття витрат кожного автовласника. Тому навіть невеличка економія одразу стає відчутною. А якщо всі освітлювальні прилади перевести на світлодіоди, то економія виявиться вже не такою й малою. 

Чудовий зовнішній вигляд

Ви не впізнаєте власну вантажівку після заміни. Ніби всього лиш ліхтарі нові поставили. А машина виглядає зовсім інакше. Це неповторний стиль. Виробники спорткарів давно зрозуміли, як впливає LED на зовнішній вигляд. Тому вони використовують тільки таке джерело світла. Вам усі будуть заздрити. Бо вони раніше бачили світлодіоди тільки на престижних легковиках. А тепер точно такі самі стоять на вашій вантажівці. 

Складно зробити заміну ламп на передніх фарах. А з задніми ліхтарями у вас проблем не виникне. Й це при тому, що інші водії частіше бачать власне тильну сторону вашої автівки. Ефект вам дуже сподобається, без сумнівів. 

Питання безпеки руху

Світлодіодні прилади роблять вашу роботу значно безпечнішою. Адже вони дають більш яскраве, більш помітне світло. Зникає проблема з ранковим туманом, дощем та сутінками. Усі інші учасники дорожнього руху будуть швидше, ніж раніше, помічати вашу машину. Й не важливо, рухаєтесь ви чи стоїте на місці. У будь-якому випадку видимість вашого авто покращиться. 

Особливо це стосується вказівника повороту. Якщо поставите так звану “біжучу стрілку”, то можете навіть не сумніватись: всі дізнаються про ваш намір змінити напрямок руху. 

Як поставити задні світлодіодні ліхтарі

Тут ви маєте дві опції на вибір. Перша, трішки важча, це придбати збірку зі світлодіодів, яку можна поставити в стандартний патрон замість штатної. Може виникнути проблема з опором, доведеться взяти паяльник та згадати навички електрика. Друга, простіша, − це придбати готовий задній ліхтар зі світлодіодами. Виготовлений власне під вашу вантажівку. Так, це може вийти трішки дорожче. Але тоді процес заміни займає лічені хвилини й не потребує наявності навичок електрика.

 

Джерело – https://www.trucker-boss.com/ 

Share:

Залишити відповідь