Антигравійна плівка на авто виготовляється із поліуретану — полімерного матеріалу з майже необмеженими властивостями. Його фізичні характеристики залишаються незмінними при температурі від -70 до +100℃, також він стійкий до олій, розчинників, нафти, хімічних забруднень, слідів комах та мікроорганізмів, що утворюють плісняву.

Більшість плівок здатні самостійно відновлюватись після пошкоджень. Вони захищають автомобіль від гравію, дрібних ДТП, подряпин, сколів та інших неприємностей. При правильній експлуатації строк служби таких плівок може складати від 6 до 10 років.

Окрім всього цього, захисна плівка на авто має високі фізико-механічні та оптичні показники, тобто не спотворює зображення і не псує зовнішній вигляд автомобіля. Дані плівки мають високий відсоток захисту від злому, а також вибухобезпечні характеристики.

Захист вікон підвищує шумоізоляцію в салоні і знижує рівень ультрафіолетових та інфракрасних променів. При цьому сама плівка залишається повністю прозорою, тобто це не тонування.

Обклеювання авто захисною плівкою допомагає суттєво зекономити гроші автовласника, тому що у майбутньому не буде необхідності відновлювати зовнішній вигляд автомобіля. У більшості випадків плівку наносять ті, хто часто подорожує, їздить до відряджень, тобто експлуатує автомобіль на дорогах із покриттям різної якості.

ЯК НАНОСЯТЬ АНТИГРАВІЙНУ ПЛІВКУ ТА ЯКІ ПІДВОДНІ КАМЕНІ ІСНУЮТЬ?

Перш за все необхідно підготувати приміщення. Воно повинно бути нормально освітлене та надійно захищене від вітру — в іншому випадку висока ймовірність потрапляння під плівку піску або пилу, що негативно вплине на експлуатаційні характеристики плівки. Температура у приміщенні повинна бути комфортною, у межах +17-32℃.

Далі треба підготувати сам автомобіль. Для початку його треба добре вимити, бажано, під тиском, заполірувати подряпини (якщо вони є) та видалити залишки абразивних речовин.

Перед початком безпосередньо роботи майстер обробляє мильним розчином шар плівки, який містить клей. Це робиться для того, щоб на плівку не потрапляв пил та бруд. Далі плівку наносять безпосередньо на необхідну область кузова та розрівнюють спеціальним ракелем, щоб вигнати з-під поверхні бульбашки повітря та води. Коли вся плівка зафіксована, її висушують за допомогою технічного фену, що дозволяє швидше активувати роботу клею. А зверху її потрібно обробити спиртовим розчином та протерти сухою серветкою. Протягом доби після процедури автомобіль не рекомендується мити та полірувати.

ЩО САМЕ ОБКЛЕЮВАТИ?

Обклеювання авто плівкою повністю — процедура доволі дорога, не кожний власник авто може її собі дозволити. Але у більшості випадків цього і не потрібно, достатньо обклеїти найбільш беззахисні ділянки кузова. Це бампер, капот (частково або повністю), криша, внутрішні пороги, зони під ручками, головна оптика, переднє скло. Ціна на окремі зони залежить в першу чергу від моделі автомобіля, тому що на різні моделі буде витрачено різну кількість плівки. Також для економії майстри роблять обклеювання за допомогою лекал, які завчасно проектуються на комп’ютері та дозволяють максимально компактно порізати плівку.

Share:

Залишити відповідь